Jadłospis dekadowy od 01-06-2025 do 10-06-2025

Oznaczenia alergenów oraz oznaczenia wskaźników odżywczych

02-06-2025


sniadanie-02,06,2025Śniadanie-dieta łatwostrawna

ryż z owocami saszetka 1 szt ,
herbata z rumiankiem 250 ml ,
bułka kajzerka 50g 1 szt (GLU,),
chleb pszenno-żytni 70 g (GLU, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
Polędwica sopocka 70 g (SOJ, MLE, SEL, GOR,)
mozzarella (MLE,),
Sałata dekoracyjna 12 g
obiad-02,06,2025Obiad-dieta podstawowa

zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami 315 ml
(GLU, MLE,),
gyros z kurczaka duszony z pieczoną papryką, cebulą i natką 180 g ( GLU,SEL, GOR, SEZ,),
kasza bulgur na sypko 200 g (GLU,),
surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem oleju 130 g (SEL, GOR, SEZ,),
kompot owocowy 250 ml
kolacja-02,06,2025Kolacja-dieta wegetariańska

herbata b/c 250 ml ,
chleb pszenno-żytni 140 g (GLU, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
twaróg z jogurtem 50 g (MLE,),
dżem 25 g(SO2,),
sałata lodowa z ziołami 70 g
druga-kolacja-19012024-1-1024x911Druga kolacja

pasztecik z warzywami 30g 1 szt ( GLU, JAJ,
MLE, SEZ,),

03-06-2025


śniadanie-03,06,2025Śniadanie-dieta

serek wiejski 5%tł. 1 szt (MLE,),
herbata b/c 250 ml ,
chleb razowy 90 g (GLU, SOJ, ORZ, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
serek Haga 1 szt (MLE,),
jajko gotowane 1 szt (JAJ,),
pomidor 100 g ,
brzoskwinia 1 szt
obiad-03,06,2025Obiad-dieta podstawowa

barszcz czerwony z makaronem 315 ml ( GLU,
JAJ, MLE, SEL,),
kotlet schabowy panierowany smażony 100 g (GLU, JAJ, MLE, ORZ,),
ziemniaki z zieleniną 200 g ,
surówka z młodej kapusty i zielonego ogórka ze szczypiorkiem i olejem 130 g ,
kompot owocowy 250 ml
KOLACJA-03,06,2025Kolacja-dieta z ogr. łatwo przysw. węglow.

herbata b/c 250 ml ,
chleb razowy 90 g ( GLU,SOJ, ORZ, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
sałatka z marchewki, wędliny drobiowej i ryżu z
oliwą 150 g (JAJ, SEL,),
serek Tartare 1 szt (MLE,),
Sałata dekoracyjna 12 g
DRUGA KOLACJADruga kolacja

owsianka saszetka 1 szt (GLU,),

04-06-2025


śniadanie-04,06,2025Śniadanie-dieta łatwostrawna

herbata b/c 250 ml ,
bułka kajzerka 50g 1 szt (GLU,),
chleb pszenno-żytni 70 g (GLU, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
jogurt owocowy 2% 1 szt (MLE,),
szynka gotowana wieprzowa 70 g
dżem 25 g (SO2,),
pomidor 100 g
obiad -24,12,2024Obiad-dieta podstawowa

zupa jarzynowa z ziemniakami 315 ml ( GLU,
MLE,),
łazanki zapiekane z kapustą, cebulką i
pieczarkami 250 g (GLU, JAJ,),
surówka z porów i marchewki z dodatkiem majonezu 130 g ( JAJ,MLE,),
kompot owocowy 200 ml
kolacja 13.02Kolacja-dieta z ogr. łatwo przysw. węglow.

herbata b/c 250 ml ,
chleb razowy 90 g ( GLU,SOJ, ORZ, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
twarożek z suszonymi pomidorami i zieleniną
100 g (MLE,),
sałata lodowa z ziołami 70 g
druga kolacja 15,01,2024Druga kolacja

mus warzywny 100g 1 szt

05-06-2025


śniadanie-05,06,2025Śniadanie-dieta łatwostrawna

kawa zbożowa z mlekiem 2% 250 ml ( GLU,
MLE,),
bułka kajzerka 50g 1 szt (GLU,),
chleb pszenno-żytni 70 g (GLU, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
szynka delikatesowa drobiowa. 50g (SEL,),
ser mozzarella 30g (MLE,),
pomidor 100 g
obiad-05,06,2025Obiad-dieta podstawowa

zupa pomidorowa z drobnym makaronem 315 ml
(GLU, JAJ, MLE,),
kotlet devolay panierowany pieczony 100 g (GLU, JAJ, MLE, ORZ,),
ziemniaki z zieleniną 200 g ,
mizeria z sosem koperkowym 130 g (MLE,), kompot owocowy 250 ml
kolacja-05,06,2025Kolacja-dieta z ogr. łatwo przysw. węglow.

herbata b/c 250 ml ,
chleb razowy 90 g ( GLU,SOJ, ORZ, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
paprykarz rybny z ryżem i warzywami 150 g
(RYB, SEL, GOR,),
jajko gotowane 1 szt (JAJ,),
Sałata dekoracyjna 12 g
druga kolacja 31,01,2024Druga kolacja

sok smoothie butelka 1 szt

06-06-2025


śniadanie-06,06,2025Śniadanie-dieta łatwostrawna

jaglanka saszetka 1 szt (GLU,),
herbata b/c 250 ml ,
bułka kajzerka 50g(GLU,),
chleb pszenno-żytni 70 g (GLU, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
twaróg z jogurtem 50 g (MLE,),
wędlina drobiowa 40 g (SEL,),
Sałata masłowa 12 g
obiad- piątek 21.03Obiad-dieta podstawowa

zupa koperkowa z ryżem 315 ml ( GLU, MLE,),
Łosoś pieczony z ziołami 90 g (RYB,),
sos rybny 50 ml (GLU, MLE, SEL,),
ziemniaki z zieleniną 200 g ,
surówka z kiszonej kapusty i papryki z
dodatkiem oleju 130 g ,
kompot owocowy 250 ml
kolacja dieta wegetariańska 14.08Kolacja-dieta wegetariańska

herbata z miętą 250 ml ,
chleb pszenno-żytni 140 g (GLU, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
sałatka warzywna 100 g (JAJ, SEL,),
serek Kanapkowy mini 1 szt (MLE,),
liść sałaty dekoracyjnej 10 g
druga kolacja 15,01,2024Druga kolacja

mus warzywno-owocowy 110g 1 szt

09-06-2025


09,06,2025Śniadanie-dieta łatwostrawna

serek wiejski 5%tł. 1 szt (MLE,),
herbata z rumiankiem 250 ml ,
bułka kajzerka 50g 1 szt (GLU,),
chleb pszenno-żytni 70 g (GLU, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
wędlina z piersi indyka plastry 50 g (SEL,),
jajko gotowane 1 szt(JAJ,),
Sałata dekoracyjna 12 g
obiad-dieta-podstawowa-12022024-825x1024Obiad-dieta podstawowa

zupa ziemniaczana z zielonym groszkiem 315 ml
(GLU, MLE,),
wieprzowina na ostro duszona z warzywami 180 g (GLU, SEL, GOR, SEZ,),
kasza gryczana na sypko 200 g ,
buraczki po Litewsku z olejem 130 g ,
kompot owocowy 250 ml
kolacja-09,06,2025Kolacja-dieta łatwostrawna

herbata b/c 250 ml ,
chleb pszenno-żytni 140 g (GLU, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
szynkowa wieprzowa 70 g (SEL, GOR,),
dżem 25 g (SO2,),
pomidor 100 g
druga kolacja-09-06,2025Druga kolacja

jabłko 150 g

10-06-2025


śniadanie-10,06,2025Śniadanie-dieta z ogr. łatwo przysw. węglow.

herbata b/c 250 ml ,
chleb razowy 90 g ( GLU,SOJ, ORZ, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
Polędwica sopocka 70 g (SOJ, MLE, SEL,GOR,)
serek Tartare 1 szt (MLE,),
pomidor 100 g ,
mieszanka kiełków 10 g ,
brzoskwinia
obiad-10,06,2025Obiad-dieta podstawowa

zupa krem z pomidorów z lanymi kluskami 315
ml (GLU, MLE,),
bitka ze schabu duszoną z cebulką 100 g (GLU, SEL, GOR,),
ziemniaki z zieleniną 200 g ,
mizeria z sosem koperkowym 130 g (MLE,)
kompot owocowy 250 ml
kolacja-24,04,2025Kolacja-dieta łatwostrawna

herbata b/c 250 ml ,
chleb pszenno-żytni 140 g (GLU, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
sałatka z marchewki, wędliny drobiowej i kaszy
bulgur z oliwą 150 g (GLU, JAJ, SEL,),
liść sałaty dekoracyjnej 10 g ,
miód 20 g
druga-kolacja-19012024-1-1024x911Druga kolacja

pasztecik z warzywami 30 g (GLU, JAJ, MLE,
SEZ,),