Dział Żywienia

KIEROWNIK: mgr MARZENNA CHUCHAŁA

Dział Żywienia zajmuje się organizacją procesu żywienia pacjentów wszystkich oddziałów Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego. Utrzymuje stałą współpracę z Zespołem ds. Leczenia Żywieniowego  w zakresie wymogów leczniczo-dietetycznych. Głównym zadaniem działu jest  przygotowanie i transport zbilansowanych i pełnowartościowych posiłków dla pacjentów zgodnie
z zamówieniami, obowiązującą w szpitalu  nomenklaturą diet i aktualnymi normami żywienia.

Ponadto, kuchnia centralna Działu Żywienia przygotowuje dania dla dwóch bufetów szpitalnych, w których prowadzona jest sprzedaż posiłków dla pracowników, pacjentów i osób odwiedzających.

W zakres działalności Działu Żywienia wchodzi również kuchnia mleczna, której zadaniem jest zapewnienie wyżywienia w postaci preparatów i mieszanek mlecznych dla oddziałów niemowlęcych.

Kontakt:

nr tel. 56 679 46 80

nr tel. 56 679 46 79

Skip to content