Jadłospis dekadowy od 21-03-2025 do 31-03-2025

Oznaczenia alergenów oraz oznaczenia wskaźników odżywczych

21-03-2025


śniadanie podst 21.03.25Śniadanie - dieta podstawowa

kawa zbożowa z mlekiem 2% 250 ml ( GLU,MLE,)
bułka kajzerka 50g 0 g (GLU,)
chleb razowy 70 g (GLU, SOJ, ORZ, SEZ,)
masło 15g 82% 1 szt (MLE,)
pasta z twarogu i oleju lnianego 100 g (MLE,)
miód 20 g
liść sałaty dekoracyjnej 10 g
jabłko 150 g
obiad- piątek 21.03Obiad - Dieta z ogr. łatwo przysw. węglow.

zupa Solferino z zielonym groszkiem 315 ml (GLU, MLE,)
Łosoś pieczony z masłem ziołami 90 g (RYB,MLE,) sos rybny 50 ml (GLU, MLE,SEL,)
ziemniaki z zieleniną 200 g
surówka z kiszonej kapusty z dodatkiem oleju 130g
kompot owocowy 250 ml
kolacja cuk21.03.25Kolacja - Dieta z ogr. łatwo przysw. węglow.

herbata z miętą 250 ml
chleb razowy 90 g (GLU, SOJ, ORZ, SEZ,)
masło 15g 82% 1 szt (MLE,)
ser Milandia z ziołami i warzywami 4 plastry 75 g (MLE,)
jajko gotowane 1 szt (JAJ,)
pomidor 100 g
druga-kolacja-705x1024Druga kolacja

mus warzywno-owocowy 110g 1 szt

24-03-2025


śniadanie 24,06,2024Śniadanie - dieta łatwostrawna

serek wiejski 1 szt (SOJ, MLE,)
herbata b/c 250 ml
bułka kajzerka 50g 1 szt (GLU,)
chleb pszenno-żytni 70 g (GLU, SEZ,)
masło 15g 82% 1 szt (MLE,)
wędlina szynkowa 40 g (SEL, GOR,)
ser Milandia z ziołami i warzywami 2 plastry 38g (MLE,)
roszponka/sałata 10g
obiad -dieta podstawowa-02,01,2024Obiad - dieta podstawowa

zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami 315 ml
(GLU, MLE,)
kurczak w curry z mleczkiem kokosowym 180 g (GLU, MLE, SEL, GOR,)
ryż brązowy na sypko 200 g
surówka z czerwonej kapusty, jabłka i marchewki z olejem 130 g ( SEL,GOR, SEZ,)
kompot owocowy 250 ml
kolacja-10,02,2025Kolacja - Dieta podstawowa

herbata b/c 250 ml
chleb pszenno-żytni 70 g (GLU, SEZ,)
chleb razowy 35 g (GLU, SOJ,ORZ, SEZ,)
masło 15g 82% 1 szt (MLE,)
Pasztet zapiekany 70 g (GLU, OZI, MLE, SEL,)
serek Haga 1 szt (MLE,)
ogórek kiszony 100 g (GOR,)
20240126_105621Druga kolacja

pasztecik z warzywami 30g 1 szt ( GLU, JAJ,
MLE, SEZ,),

25-05-2025


śniadanie podstawŚniadanie - dieta podstawowa

płatki owsiane na mleku 2%tł. 150 ml ( GLU,
MLE,)
herbata b/c 250 ml
bułka kajzerka 50g 1 szt (GLU,)
chleb razowy 70 g (GLU, SOJ,ORZ, SEZ,)
masło 15g 82% 1 szt (MLE,)
Indyk w galarecie 70 g
mozzarella 30 g ( MLE,)
rukola/roszponka 10 g
pomarańcza 1 Por
obiad-18-06-2024Obiad - dieta łatwostrawna

zupa pomidorowa z lanymi kluskami 315 ml (GLU, MLE,)
rolada ze schabu z warzywami gotowana 100 g (JAJ, SEL,)
sos potrawkowy 50 ml (GLU, MLE, SEL,)
ziemniaki z zieleniną 200 g
brokuły na parze 130 g
kompot owocowy 250 ml
kolacja lekkostrKolacaj - dieta łatwostrawna

herbata b/c 250 ml
chleb pszenno-żytni 140 g (GLU, SEZ,)
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
parówki wysokogatunkowe drobiowe na ciepło 70 g (SOJ, SEL, GOR,)
sałata lodowa z ziołami i oliwą 70 g (zmiana)

druga kolacja 15,01,2024Druga kolacja

mus warzywno-owocowy 110g 1 szt

26-03-2025


śniadanie 320240423_071131Śniadanie - dieta łatwostrawna

kawa zbożowa z mlekiem 2% 250 ml ( GLU,MLE,)
bułka kajzerka 50g 1 szt (GLU,)
chleb pszenno-żytni 70 g (GLU, SEZ,)
masło 15g 82% 1 szt (MLE,)
2 jajka 100 g (JAJ0 (zmiana)
miód 20 g
liść sałaty dekoracyjnej 10 g
obiad 20240424_101839Obiad - dieta łatwostrawna

zupa jarzynowa z ziemniakami 315 ml ( GLU,MLE) sos boloński z mięsem i warzywami 180 g (SEL,)
makaron penne pszenny 160 g ( GLU,JAJ,)
cukinia zapiekana 130 g
kompot owocowy 200 ml
kolacja cuk 26.03Kolacja - Dieta z ogr. łatwo przysw. węglow.

herbata b/c 250 ml
chleb razowy 90 g ( GLU,SOJ, ORZ, SEZ,)
masło 15g 82% 1 szt (MLE,)
serek wiejski 5%tł. 1 szt (MLE,)
szynka delikatesowa drobiowa 70 g (SEL,)
liść sałaty dekoracyjnej 12g
pomidor 60g (zmiana)
druga kolacja 31,01,2024Druga kolacja

sok smoothie 1 szt

27-03-2025


śniadanie podst 27.03.25Śniadanie - dieta podstawowa

kawa zbożowa z mlekiem 2% 250 ml ( GLU,MLE,) bułka kajzerka 50g 1 szt (GLU,)
chleb razowy 70 g (GLU, SOJ, ORZ, SEZ,)
masło 15g 82% 1 szt (MLE,)
schab pieczony 70 g (SEL,GOR,)
mozzarella 30g( MLE,)
roszponka 10 g
jabłko 150 g
obiad dieta podstawowa-18,01,2024Obiad - dieta podstawowa

barszcz czerwony z makaronem 315 ml ( GLU,JAJ, MLE, SEL,)
kotlet devolay panierowany pieczony 100 g (GLU, JAJ, MLE,ORZ,)
ziemniaki z zieleniną 200 g
surówka po tajsku z ananasem i olejem 130 g kompot owocowy 250 ml
kolacja-27,02,2025Kolacja - Dieta z ogr. łatwo przysw. węglow.

herbata b/c 250 ml
chleb razowy 90 g ( GLU,SOJ, ORZ, SEZ,)
masło 15g 82% 1 szt (MLE,)
sałatka z brokułami, kurczakiem i ryżem 150 g
(JAJ, SEL,)
serek Tartare 1 szt (MLE,)
liść sałaty dekoracyjnej 10 g
20240325_105714Druga kolacja

pasztecik z warzywami 30g 1 szt ( GLU, JAJ,
MLE, SEZ,),

28-03-2025


śniadanie-dieta lekkostrawna 11.01.24bbŚniadanie - dieta łatwostrawna

kawa zbożowa z mlekiem 2% 250 ml ( GLU,MLE,)
bułka kajzerka 50g (GLU,)
chleb pszenno-żytni 70 g (GLU, SEZ,)
masło 15g 82% 1 szt (MLE,)
pasta z twarogu i oleju lnianego 100g (MLE,)
miód 20 g
Sałata dekoracyjna 12 g
mandarynka 1 szt
obiad-04,10,2024Obiad - dieta wegetariańska

zupa koperkowa z ryżem wegetariańska 315 ml
szare kluski z twarogiem i cebulką 220 g ( GLU,JAJ,MLE,)
surówka z kiszonej kapusty i papryki z dodatkiem oleju 130g
kompot owocowy 250 ml
kolacja cuk21.03.25Kolacja - Dieta z ogr. łatwo przysw. węglow.

herbata z miętą 250 ml
chleb razowy 90 g(GLU, SOJ, ORZ, SEZ,)
masło 15g 82% 1 szt (MLE,)
ser Milandia z ziołami i warzywami 4 plastry 75g (MLE,)
jajko gotowane 1 szt (JAJ,)
pomidor 100 g
druga-kolacja-705x1024Druga kolacja

mus warzywno-owocowy 110g 1 szt

31-03-2025


IMG_20250331_071550_3Śniadanie - dieta podstawowa

jogurt owocowy 2,1% tł. 150g 1 szt ( MLE,)
herbata z rumiankiem 250 ml
bułka kajzerka 50g 1 szt (GLU,)
chleb razowy 70 g (GLU, SOJ,ORZ, SEZ,)
masło 15g 82% 1 szt (MLE,)
Indyk w galarecie 70 g
mozzarella 30 g ( MLE,)
roszponka 10 g
obiad-17,06,2024Obiad - dieta podstawowa

zupa ziemniaczana z zielonym groszkiem 315 ml
(GLU, MLE,)
wieprzowina na ostro duszona z warzywami 180 g (GLU, SEL, GOR, SEZ,)
kasza gryczana na sypko 200 g
sałatka z buraczków z olejem 130 g (GOR,)
kompot owocowy 250 ml
kolacja-13,01,2025Kolacja - dieta wegetariańska

herbata b/c 250 ml
chleb pszenno-żytni 70 g (GLU, SEZ,)
chleb razowy 35 g (GLU, SOJ,ORZ, SEZ,)
masło 15g 82% 1 szt (MLE,)
pasta z twarogu i oleju lnianego 100 g ( MLE,)
dżem 25 g (SO2,)
Sałata dekoracyjna 12 g
druga kolacja-19,01,2024Druga kolacja

pasztecik z warzywami 30g 1 szt (GLU,JAJ,MLE,SEZ)
Skip to content