Jadłospis dekadowy od 01-05-2025 do 10-05-2025

Oznaczenia alergenów oraz oznaczenia wskaźników odżywczych

05-05-2025


IMG_20250505_073320_3Śniadanie - dieta łatwostrawna

ryż/owsianka z owocami saszetka 1 szt (GLU)
herbata b/c 250 ml
bułka kajzerka 50g 1 szt (GLU,)
chleb pszenno-żytni 70 g (GLU, SEZ,)
masło 15g 82% 1 szt (MLE,)
indyk w galarecie 50 g
serek Tartare 1 szt (MLE,)
rukola/roszponka 10 g
obiad-05,05,2025Obiad-dieta wegetariańska

zupa obiadowa wegetariańska 315 ml ,
szare kluski z twarogiem i cebulką 220 g ( GLU, JAJ,MLE,),
buraczki po Litewsku z olejem 130 g ,
kompot owocowy 250 ml
kolacja 05.05.25Kolacja-dieta z ogr. łatwo przysw. węglow.

herbata b/c 250 ml ,
chleb razowy 90 g ( GLU,SOJ, ORZ, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
twarożek z suszonymi pomidorami i zieleniną
100 g (MLE,),
sałata lodowa z ziołami i oliwą 70g ,
druga-kolacja-19012024-1-1024x911Druga kolacja

pasztecik z warzywami 30g 1 szt ( GLU, JAJ,
MLE, SEZ,),

06-05-2025


śniadanie-06,05,2025Śniadanie-dieta z ogr. łatwo przysw. węglow.

herbata b/c 250 ml ,
chleb razowy 90 g ( GLU,SOJ, ORZ, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
ser Milandia 4 plastry 75 g(MLE,),
ogórek zielony 100 g ,
mandarynka 1 szt
obiad-06,05,2025Obiad-dieta podstawowa

zupa Solferino z zielonym groszkiem 315 ml
(GLU, MLE,),
schab pieczony z morelą w sosie własnym pieczeniowym 150 g (GLU, OZI, SO2,)
ziemniaki z zieleniną 200 g ,
surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem oleju 130 g ( SEL,GOR, SEZ,),
kompot owocowy 250 ml
kolacja 17-01-2025Kolacja-dieta wegetariańska

herbata b/c 250 ml ,
chleb pszenno-żytni 140 g (GLU, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
sałatka warzywna 150 g (JAJ, SEL,),
serek Haga 1 szt (MLE,),
liść sałaty dekoracyjnej 10 g
druga kolacja 15,01,2024Druga kolacja

mus warzywny 100g 1 szt

07-05-2025


śniadanie-07,05,2025Śniadanie-dieta z ogr. łatwo przysw. węglow.

kawa zbożowa z mlekiem 2% 250 ml ( GLU,
MLE,),
chleb razowy 90 g (GLU, SOJ, ORZ,SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
serek wiejski 5%tł. 1 szt (MLE,),
wędlina z piersi indyka 50 g (SEL,),
pomidor 100 g ,
jabłko 150 g
obiad-12-06-2024Obiad-dieta podstawowa

zupa jarzynowa z ziemniakami 315 ml ( GLU,
MLE,),
łazanki zapiekane z kapustą, cebulką i
pieczarkami 250 g (GLU, JAJ,),
surówka z kapusty pekińskiej
ze słonecznikiem 130 g(JAJ,),
kompot owocowy 200 ml
kolacja-07,05,2025Kolacja-dieta łatwostrawna

herbata b/c 250 ml ,
chleb pszenno-żytni 140 g (GLU, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
serek Kanapkowy mini 1 szt (MLE,),
wędlina szynkowa 40 g (SEL, GOR,),
roszponka 10 g
druga kolacja-07,05,2025Druga kolacja

ryż wysokobiałkowy w kubeczku 1 szt
( JAJ,MLE,),

08-05-2025


śniadanie-08,05,2025Śniadanie-dieta łatwostrawna

kakao 250 ml (GLU, SOJ, MLE,),
bułka kajzerka 50g 1 szt (GLU,),
chleb pszenno-żytni 70 g(GLU, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
twarożek z suszonymi pomidorami i zieleniną
70 g (MLE,),
dżem 25 g (SO2,),
Sałata dekoracyjna 12 g
obiad-26,11,2024Obiad-dieta wegetariańska

zupa obiadowa wegetariańska 315 ml ,
pierogi leniwe z masłem i cukrem 220 g ( GLU, JAJ,MLE,),
surówka z marchewki i ananasa 130 g(JAJ,), kompot owocowy 250 ml
kolacja-20,01,2025Kolacja-dieta z ogr. łatwo przysw. węglow.

herbata b/c 250 ml ,
chleb razowy 90 g ( GLU,SOJ, ORZ, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
parówki wysokogatunkowe z indyka na ciepło
70 g (SOJ, SEL, GOR,),
sałata lodowa z ziołami i oliwą 70 g
druga-kolacja-19012024-1-1024x911Druga kolacja

pasztecik z warzywami 30g 1 szt ( GLU, JAJ,
MLE, SEZ,),

09-05-2025


śniadanie-09,05,2025Śniadanie-dieta łatwostrawna

kawa zbożowa z mlekiem 2% 250 ml ( GLU,
MLE,),
bułka kajzerka 50g(GLU,),
chleb pszenno-żytni 70 g (GLU, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
serek Kanapkowy mini 2 szt (MLE,),
miód 20 g ,
roszponka 10 g
obiad- piątek 21.03Obiad dieta podstawowa

zupa krupnik z ziemniakami 315 ml ( GLU, MLE,SEL,),
Łosoś pieczony z ziołami 90 g ( RYB,),
sos rybny 50 ml (GLU, MLE, SEL,),
ziemniaki z zieleniną 200 g ,
surówka z kiszonej kapusty z dodatkiem oleju
130 g ,
kompot owocowy 250 ml
kolacja-07,01,2025Kolacja-dieta z ogr. łatwo przysw. węglow.

herbata z miętą 250 ml ,
chleb razowy 90 g (GLU, SOJ, ORZ, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
paprykarz rybny z ryżem i warzywami 150 g (RYB, SEL, GOR,),
serek Tartare 1 szt(MLE,),
Sałata dekoracyjna 12 g
druga kolacja 15,01,2024Druga kolacja

mus warzywno-owocowy 110g 1 szt