Jadłospis dekadowy od 21-04-2025 do 30-04-2025

Oznaczenia alergenów oraz oznaczenia wskaźników odżywczych

22-04-2025


śniadanie-22,04,2025Śniadanie-dieta łatwostrawna

ryż z owocami saszetka 1 szt ,
herbata b/c 250 ml ,
bułka kajzerka 50g 1 szt (GLU,),
chleb pszenno-żytni 70 g (GLU, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
Polędwica sopocka 70 g (SOJ,MLE, SEL, GOR,)
kostka twarogu 40 g (MLE,),
rukola 10 g
obiad-26,11,2024Obiad-dieta wegetariańska

zupa obiadowa wegetariańska 315 ml ,
pierogi leniwe z masłem i cukrem 220 g ( GLU, JAJ, MLE,),
surówka z marchewki z dodatkiem oleju
130 g (MLE,),
kompot owocowy 250 ml
kolacja-22,04,2025Kolacja-dieta podstawowa

herbata b/c 250 ml ,
chleb pszenno-żytni 105 g (GLU, SEZ,),
chleb razowy 35 g (GLU, SOJ,ORZ, SEZ,)
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
Pasta z wędliny drobiowej z suszonymi pomidorami i zieleniną 70 g (SEL,),
trójkącik sera topionego 1 szt (MLE,),
liść sałaty 10 g
druga-kolacja- 14.03.25Druga kolacja

mus warzywno-owocowy 110g 1 szt

23-04-2025


śniadanie-23,04,2025Śniadanie-dieta podstawowa

serek wiejski 5%tł. 1 szt (MLE,),
herbata b/c 250 ml ,
bułka kajzerka 50g 1 szt (GLU,),
chleb razowy 70 g (GLU, SOJ, ORZ, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
ser żółty półtwardy 70 g (MLE,),
miód 20 g ,
ogórek kiszony 100 g (GOR,),
obiad 20250123_094014Obiad-dieta podstawowa

zupa Solferino z zielonym groszkiem 315 ml
(GLU, MLE,),
kluski szare z boczkiem, cebulką i twarogiem
250 g(GLU, JAJ, MLE, SEL, GOR,SO2,),
surówka z kapusty białej i kukurydzy z
dodatkiem oleju 130 g (JAJ,),
kompot owocowy 200 ml
kolacja-23,04,2025Kolacja-dieta z ogr. łatwo przysw. węglow.

herbata b/c 250 ml ,
chleb razowy 90 g ( GLU,SOJ, ORZ, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
serek Tartare 1 szt (MLE,),
Indyk w galarecie 70 g ,
sałata lodowa z ziołami i oliwą 70 g
druga kolacja 15,01,2024Druga kolacja

mus warzywny 100g 1 szt

24-04-2025


śniadanie-24,04,2025Śniadanie-dieta z ogr. łatwo przysw. węglow.

skyr naturalny 150g 1 szt ,
herbata b/c 250 ml ,
chleb razowy 90 g (GLU, SOJ, ORZ, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
parówki wysokogatunkowe drobiowe na ciepło
70 g ( SOJ,SEL, GOR,),
rukola 10 g ,
pomidorki koktajlowe 40 g ,
mandarynka 1 szt
obiad-24,04,2025Obiad-dieta podstawowa

zupa selerowa z zacierką 315 ml ( GLU, MLE,
SEL,),
kotlet schabowy panierowany smażony
100 g (GLU, JAJ, MLE, ORZ,),
ziemniaki z zieleniną 200 g ,
surówka wielowarzywna z dodatkiem majonezu 130 g (JAJ, SEL, GOR,),
kompot owocowy 250 ml
kolacja-24,04,2025Kolacja-dieta łatwostrawna

herbata b/c 250 ml , chleb pszenno-żytni 140 g
(GLU, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
sałatka z marchewki, piersi indyka i kaszy Bulgur z oliwą 150 g (JAJ, SEL,),
miód 20 g ,
liść sałaty dekoracyjnej 10 g
druga-kolacja-19012024-1-1024x911Druga kolacja

pasztecik z warzywami 30g 1 szt ( GLU, JAJ,
MLE, SEZ,),

25-04-2025


śniadanie-25,04,2025Śniadanie-dieta podstawowa

kakao 250 ml (GLU, SOJ, MLE,),
bułka kajzerka 50g 0 g (GLU,),
chleb razowy 70 g (GLU, SOJ,ORZ, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
Pasztet zapiekany 70 g (GLU, OZI, MLE, SEL,),
serek Tartare 1 szt (MLE,),
ogórek kiszony 100 g (GOR,),
obiad dieta podstawowa 08,03,2024Obiad-dieta podstawowa

zupa zacierkowa z ziemniakami 315 ml ( GLU,),
filet z dorsza panierowany pieczony 100 g ( GLU,
JAJ, RYB, MLE, ORZ, SEL,),
sos grecki gęsty 50 ml (SEL, GOR,),
ziemniaki z zieleniną 200 g ,
surówka z kiszonej kapusty z czerwoną fasolą i
olejem 130 g ,
kompot owocowy 250 ml
kolacja-25,04,2025Kolacja-dieta łatwostrawna

herbata z miętą 250 ml ,
chleb pszenno-żytni 140 g (GLU, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
pasta z 2 jaj z zieleniną 100 g (JAJ,),
dżem 25 g (SO2,),
roszponka 10 g
druga-kolacja-705x1024Druga kolacja

mus warzywno-owocowy 110g 1 szt

28-04-2025


śniadanie-28,04,2025Śniadanie-dieta łatwostrawna

owsianka saszetka 1 szt (GLU,),
herbata z rumiankiem 250 ml ,
bułka kajzerka 50g 1 szt (GLU,),
chleb pszenno-żytni 70 g (GLU, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
Indyk w galarecie 70 g ,
serek Kanapkowy mini 1 szt ( MLE,),
roszponka 10 g
obiad-17,06,2024Obiad-dieta podstawowa

zupa ziemniaczana z zielonym groszkiem 315 ml
(GLU, MLE,),
wieprzowina na ostro duszona z warzywami 180 g (GLU, SEL, GOR, SEZ,),
kasza gryczana na sypko 200 g ,
ćwikła z chrzanem i olejem 130 g ,
kompot owocowy 250 ml
kolacja-28,04,2025Kolacja-dieta z ogr. łatwo przysw. węglow.

herbata b/c 250 ml ,
chleb razowy 90 g ( GLU,SOJ, ORZ, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
twaróg z jogurtem 50 g (MLE,),
jajko gotowane 1 szt (JAJ,),
pomidorki koktajlowe 40 g ,
Rzodkiewka 40 g
druga-kolacja-19012024-1-1024x911Druga kolacja

pasztecik z warzywami 30g 1 szt ( GLU, JAJ,
MLE, SEZ,),

29-04-2025


śniadanie-29,04,2025Śniadanie-dieta z ogr. łatwo przysw. węglow.

herbata b/c 250 ml ,
chleb razowy 90 g ( GLU,SOJ, ORZ, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
ogonówka parzona wieprzowa 70 g ,
szpinak 10 g ,
ogórek zielony 60 g ,
mandarynka 1 szt
obiad-29,04,2025Obiad-dieta łatwostrawna

zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami
315 ml(GLU, MLE,),
sznycle drobiowe mielone z suszonymi pomidorami gotowane 100 g ,
sos bazyliowy 50 ml (GLU, MLE,),
ziemniaki z zieleniną 200 g ,
bukiet warzyw na parze 130 g
kompot owocowy 250 ml
kolacja-19,09,2024Kolacja-dieta łatwostrawna

herbata b/c 250 ml ,
chleb pszenno-żytni 140 g (GLU, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
sałatka warzywna 100 g (JAJ, SEL,),
szynka delikatesowa drobiowa. 50 g (SEL,),
liść sałaty dekoracyjnej 10 g
IMG_20240510_143235Druga kolacja

sok smoothie 1 szt

30-04-2025


śniadanie-30,04,2025Śniadanie-dieta łatwostrawna

kakao 250 ml (GLU, SOJ, MLE,),
bułka kajzerka 50g 1 szt (GLU,),
chleb pszenno-żytni 70 g(GLU, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
Pasta z wędliny drobiowej z suszonymi pomidorami i zieleniną 70 g (SEL,),
miód 20 g ,
szpinak baby 10 g
obiad-dieta podstawowa fasolka 17.01.2024Obiad-dieta podstawowa

zupa jarzynowa z ziemniakami 315 ml ( GLU,
MLE,),
fasola po bretońsku (z fasoli suszonej Jaś)
180 g (SEL,),
ziemniaki z zieleniną 200 g ,
surówka z selera i jabłka z dodatkiem majonezu
130 g (JAJ, MLE, SEL,),
kompot owocowy 200 ml
kolacja-30,04,2025Kolacja-dieta z ogr. łatwo przysw. węglow.

herbata b/c 250 ml ,
chleb razowy 90 g ( GLU,SOJ, ORZ, SEZ,),
masło 15g 82% 1 szt (MLE,),
Polędwica sopocka 70 g (SOJ, MLE, SEL,GOR,),
serek Kanapkowy mini 1 szt ( MLE,),
pomidor 100 g ,
liść sałaty masłowej 6 g
druga kolacjaDruga kolacja

jaglanka z owocami saszetka 1 szt
Skip to content